En magisk stemnings-rapport fra 3 klasserommet

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er andre dagen ut i den første sommermåneden og på skolen skjer det noe magisk i disse dager. 1- 7 klasse har aktivitetsuke med vann som tema, her er teknikk og mekanikk, bygning av et slott med utsikt til vannet, kanotur på Langsævann og tur til Merdø med besøk på museet der. Og innimellom alle disse spennende og lærerike aktivitetene, klekkes noen små undre i hjørnet av 3 klasserommet.

For en måneds tid siden var 3 klasse på tur og på turen fant de er vakkert rede. Eggene var lyse grønne med noen mørke prikker. Det var en spesiell opplevelse. Neste gang de tok turen dit var det kommet en fuglunge i redet. I hagebruksperioden har klassen lært om fugler og egg og klasserommet har en fin utstilling av forskjellige typer egg. Klassen har også snekret fuglekasser, og tro det eller ei;  I en av fuglekassene på skoleområdet er det klekket ut egg.

For akkurat 3 uker siden tok vi turen til en liten bondegård like ved Fjære kirke i Grimstad. Bonden hadde samlet kyllingegg til oss, og det var klargjort et brett med 20 egg til skolen. 10 store lyse turkise Arucana egg og 10 små beige Dverg Kochin egg. Det er to helt forskjellige egg og kyllinger, og vi synes det blir spennende å se om de blir veldig forskjellige. Arucanaen er visstnok ganske energisk og trenger stor plass. Dverg Kochnen derimot er en veldig rolig og kosete og passer godt sammen med barn. Det er i alle fall det vi har hørt.

I klasserommet ble det klargjort for å ta imot eggene. Rugemaskinen var klar, og alle fikk veid et egg og lagt det i maskinen med omhu og omtanke. Alle eggene har 3 klasse passet godt på i hele 3 uker nå. Vi prøvde å gjennomlyse eggene etter noen dager, for å se hvilke som ville bli til kyllinger, men dessverre så var vi litt for urutinerte til å se det. Derfor er vi veldig spente på hvor mange kyllinger det vil bli. Det har vært en rolig stemning i klasserommet og alle har vært spente på hva som kommer til å skje.

Den første kyllingen kom i går ettermiddag, og i løpet av natten har det kommet enda tre stykker. Heldigvis har noen av oss fått sett to kyllinger som har hakket seg ut i løpet av skoledagen, og vi venter fortsatt på noen.  Alle som foreløpig er klekket ut er Arucana. Dverg Kochinene lar vente på seg, og vi er så spente på å få se den første komme ut av egget sitt.

Her er det en magisk stemning. Elevene er stille og vi ser at de kjenner på ærbødighet og respekt ovenfor de nye livene i klasserommet. Til og med hosting og nysing blir holdt tilbake. De ser hvilken kraft kyllingene bruker på å hakke seg ut av egget og hvor mye hvile de trenger etterpå.

Vi har klargjort kyllingredet med mat og varmelampe. Det er om og gjøre å finne riktig temperatur. Kyllingene er nyskjerrige og klare for livet og det smaker spennende med gressløk. Snart har de lært seg å spise og drikke, og vi gleder oss til noen hyggelige uker sammen med kyllingflokken.